Frissen Fejérből

2023.11.10. 11:16

Szivárgáshoz riasztották a tűzoltókat a székesfehérvári vasútállomásra

Olvasóink jelezték: november 10-én reggel, 7.30 óra környékén a megyeszékhely vasútállomásán tűzoltók, mentők és rendőrök jelentek meg.

Szanyi-Nagy Judit

Szirénától volt hangos a péntek reggel

Fotó: Bakucz Beáta / Olvasó

Az első hírek arról szóltak, hogy egy tartály felrobbant az állomáson, ám ez az információ, mint kiderült, szerencsére nem fedte a valóságot.

– Egy tehervonat egyik kocsijának tartányából tiszta orvosi oxigén szivárgott november 10-én reggel – válaszolt megkeresésünkre Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados. Megtudtuk: az érintett vágányok felsővezetékeinek kiszakaszolását követően a tehervonatot a leghátsó vágányra áthúzták, a többi kocsit lekapcsolták és elvontatták.A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói védősugarat szereltek és a szivárgó kocsinál a biztonsági leeresztő szelepet megnyitották, amelyen keresztül lassan megkezdték a tartányban lévő nyomás leeresztését. 

Személyi sérülés nem történt. A szóvivő hozzátette: a helyszínen ellenőrzik a vasúti veszélyesáru-szállítás szabályainak betartását.

Időközben pedig a MÁV arról tájékoztatott, hogy "az érintett vágány az utasforgalmi területtől távol található, így az utasok számára veszélyhelyzet nem volt. A vonatforgalomban az elhárítás fennakadást nem okoz."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!