Idén eddig 281 esetben kellett beavatkozni

2023.11.09. 14:00

Még mindig Fejér adja a legtöbb tűzszerész feladatot

Nem változik a több évtizedes tendencia, továbbra is Fejér vármegye adja a legtöbb munkát az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred katonáinak, akik ma újra számba vették az idei év „termését”.

Tihanyi Tamás

A veszélyes robbanóeszközöket lehetőség szerint biztonságos helyen semmisítik meg

Fotó: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

Ebben az esztendőben – országos viszonylatban – összesen eddig már több mint 1400 darab, katonai eredetű robbanóeszközökkel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett a tűzszerészekhez, ezekből 350 eset igényelt soron kívüli intézkedést. 

Ezek a második világháborús német repeszgránátok Előszállás határában kerültek elő október 26-án. Az elsőt munkagép fordította ki a földből, a többit már a tűzszerészek találták meg  
Fotó: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

Az eltelt hónapok során több mint 3300 darab, jellemzően második világháborús katonai robbanótestet és mintegy 68 kilogrammnyi gyalogsági lőszert kezelt az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred, melyek össztömege meghaladta a 12 tonnát. Az alakulat kommunikációs tisztje nem mondott meglepetést: a legtöbb bejelentés idén is Fejér vármegyéből érkezett. Szűkebb hazánkba 281 alkalommal riasztották az ezred katonáit feltételezett robbanóeszközökhöz, ezekből 53 eset igényelt azonnali intézkedést. A dobogón egyébként még Pest vármegye szerepel 211, míg Veszprém vármegye 202 esettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!