Vigyázzunk egymásra!

2023.11.21. 15:00

Hárman vesztették életüket a követési távolság be nem tartása miatt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a követési távolság be nem tartása miatt balesetet okozott, amelyben három férfi életét vesztette.

Feol.hu

A képen a baleset helyszíne, illetve az oldalára borult, vádlott által vezetett gépkocsi látható.

Forrás: Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a terhelt munkatársaival 2021. szeptember 29-én, délután a munkáltatója tulajdonát képező gépkocsival az M6-os autópályán Budapest felől Dunaújváros felé közlekedett. A járműben hét utast szállított, amikor utolérte az ugyancsak a külső forgalmi sávban haladó, az autópályát elhagyni szándékozó személygépkocsit, amely fokozatosan lassított. A vádlott későn észlelte az előtte lassító autót, az ütközés elkerülése érdekében  balra, illetve jobbra kormányozott, áthaladt a belső forgalmi sávba, ahol sodródni kezdett, stabilitását vesztette, majd többször átfordulva a baloldali szalagkorlát mellett, jobb oldalára borulva állapodott meg.

A gépkocsiban bekötés nélkül helyet foglaló személyek mindegyike a járműből kiesett.

 Az utasok közül ketten a helyszínen életüket vesztették, egy személy pedig a baleset másnapján hunyt el. Az utasok közül két személynek, valamint a vádlottnak maradandó fogyatékossága keletkezett, míg egy utas könnyű személyi sérülést szenvedett.

 A baleset oka az volt, hogy a vádlott nem tartotta be a követési távolságot.

 Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott. - tájékoztatott a Fejér Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!