Tereprendezés során bukkantak rá

2023.11.01. 07:00

Emberi csontokat találtak Mezőszentgyörgyön, folynak a vizsgálatok

Mivel az elmúlt napokban több helyről is megkeresést kaptunk a Mezőszentgyörgyön talált emberi maradvánnyal kapcsolatban, ezért úgy éreztük, hogy muszáj utánajárnunk, hogy mi a valós történet. Sajnos már a legvadabb pletykák is már szárnyra kaptak, hogy vajon kit találhattak, de mint megtudtuk, ennek nem volt valóságalapja.

Kecskés Zoltán

Elejét vette a pletykáknak Mezőszentgyörgy polgármestere.

Fotó: NZP

Olyan hírek terjengtek, hogy a falu temetőjében holttestre bukkantak egy bokornál, amit azonban a község polgármester asszonya,  Lánginé Csík Angéla határozottan cáfolt. Lapunknak úgy fogalmazott, hogy temető karbantartása, gallyazása közben, egy régi, több mint 100 éves kripta megtisztítása során bukkantak rá a csontokra a nyitott sírkamra területén.

– Takarítottuk, tisztítottuk Kőrössy Flóra (birtokosnő) sírjának környezetét és láttuk, hogy résnyire nyitva van a kripta, benne ép koporsók és külön egy csontváz amin némi ruházat is található. Kihívtuk a rendőrséget és az igazságügyi orvosszakértő a helyszínen megállapította, hogy a talált maradványok régiek,  de biztosat csak a vizsgálat után tud mondani. Természetesen értesítettük a lakosságot is, hogy elejét vegyük a pletykáknak – mondta faluvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!