Egymás után kétszer is meglovasították

2023.10.01. 11:00

Vonatra rakta más biciklijét a bicskei lány, de aztán tőle is ellopták

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy Facebook poszt alapján kaptak el egy elkövetőt a bicskei rendőrök. Az eset sok mindenre rávilágít. Most a történet részleteit is megírta a Zsaru magazin.

Horváth-Buthy Lilla

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az említett esetben a Bicskei Rendőrkapitányság augusztus 15-én rendelt el nyomozást, miután a közösségi médiában megjelent hír alapján értesültek egy kerékpárlopásról a bicskei vasútállomáson. A tulajdonos a rendőrségi bejelentés helyett úgy döntött, hogy a közösségi média segítségével próbálja meg megtalálni eltűnt kerékpárját - így kezdődik a történet, amit először a police.hu közlése nyomán írtunk meg nemrég, és amit ide kattintva elolvashatnak. 

Azóta több részlet is napvilágot látott, méghozzá a rendőrség saját bűnügyi magazinjában, a Zsaruban, ami egy ideje már csak az interneten elérhető. Ennek nyomán osztjuk meg olvasóinkkal a nem mindennapi történetet, amit Lakatos Róbert százados, a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője és Csatári Szabolcs Gergely főtörzsőrmester, a Bicskei Rendőrkapitányság nyomozó alosztály csoportparancsnoka, a nyomozás vezetője tár elénk. In medias res: az ügy négy nap alatt megoldódott.

De kezdjük az elején! Egy tulajdonos augusztus 14-én posztolta a Bicskei csevegő csoportban: „A Bicske alsó vasútállomásról ellopták a képen látható biciklit. Le volt lakatolva, sajnos így is elvitték. Ha valaki látja, vagy megpróbálják eladni neki, az, kérem, keressen üzenetben!” 

A bejegyzés Forrás: Zsaru magazin

Érdemi választ nem kapott, de szerencséjére a helyi rendőrök is tagjai a fent nevezett csoportnak. – Hivatalból követem nyomon a Bicskei csevegő csoport bejegyzéseit, és miután felfigyeltem erre az állampolgári kérelemre, tájékoztattam róla a kapitányt, aki egyetértett abban, hogy indítsunk nyomozást – idézte fel Lakatos Róbert a magazinnak, s ugyanezt erősítette meg a nyomozás vezetője is. 

A rendőröknek a megérzéseikre kellett hallgatni, hiszen kiderült, a vasútállomás egyik térfigyelőkamerája nem működött, épp az, ami segíthette volna a nyomozást. A feltételezés az volt, hogy az elkövetők - hiszen később kiderült ketten voltak - vonatra szálltak, s így vélhetően nem csak Bicskén követtek el hasonló bűncselekményt. 

Csatári Szabolcs Gergely főtörzsőrmester mesélt az ügy részleteiről a Zsaru magazinnak
Fotó: Fülöp Máté, rendőrség

A budaörsi rendőrök közben közzétették a biatorbágyi vasútállomás kamerájának felvételét, hogy segítséget kérjenek a videón látott személyek azonosításához. A videón az látható, hogy egy lány és egy fiú ellopnak két biciklit. A bicskeiek is azonnal felvették kollégáikkal a kapcsolatot. Szerencsére egy bejelentő felismerte a felvételen látható lányt, akiről így kiderült, hogy bicskei, 17 éves, és büntetett előéletű. 

A rendőrök kihallgatták, melynek során kiderült, a Bicskéről meglovasított kerékpárt  a Kelenföld pályaudvar kerékpártárolójában lakatolták le társával, de mire visszamentek érte, már nem találták ott. - Ellopták a pesti „kollegák”. Ezután a fővárosban meglovasítottak két másik bringát, amelyekkel Biatorbágyig vonatoztak, ahol viszont felfigyeltek két tetszetősebb biciklire, ezért a Pestről lopottakat otthagyták, és inkább ezeket fújták meg - vitték tovább a történetszálat a nyilatkozók, majd így zárták a történetet: a priuszos lány szabadlábon védekezik, a 15 éves fiút még nem fogták el.

Mi lehet a fentiek legnagyobb tanulsága? A lopott értéktárgyak, s ennek nyomán az elkövetők felkutatását a rendőrségre kell bízni, világított rá Balázs Sándor alezredes, a Bicskei Rendőrkapitányság vezetője. Persze nem tilos ezután a közösségi oldalon is segítséget kérni, bár ebben az esetben a posztoló nem kapott a "civilektől" érdemi választ a bejegyzésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!