Frissen Fejérből

2023.08.25. 07:00

Facebook poszt alapján kapták el az elkövetőt a bicskei rendőrök

A Bicskei Rendőrkapitányság friss esete rávilágított arra, hogy a közösségi médiában közzétett posztok nem mindig hatékonyak a törvények felderítésében és a hatóságok időben történő értesítésében. Közben a tolvajtól is megfújták a zsákmányt.

Hajdú Marianna

Az említett esetben a Bicskei Rendőrkapitányság augusztus 15-én rendelt el nyomozást, miután a közösségi médiában megjelent hír alapján értesültek egy női kerékpár lopásról a bicskei vasútállomáson. A tulajdonos a rendőrségi bejelentés helyett úgy döntött, hogy a közösségi média segítségével próbálja meg megtalálni eltűnt kerékpárját – amelyet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán tett közzé. 

Az eset kapcsán megkerestük a rendőrséget, akik válaszukban kiemelték, hogy bár az online platformok az információcserében igen, de a hivatalos hatósági értesítésére nem használhatók.

Ebben az esetben a rendőrség hivatalból indította el a nyomozást a lopás ügyében, majd néhány nap alatt azonosította és elfogta a 17 éves gyanúsítottat. A fiatal elismerte tettét, és beszámolt a lopás részleteiről. 

Mint kiderült, az eltulajdonított kerékpárt a fővárosig vonatoztatták, ahol a helyi kerékpár megőrzőben hagyták, de mire érte mentek, hasonló szemfülesek megfújták a lopott biciklit!

Az eset rávilágított, hogy bár a közösségi média lehetőséget teremt a problémák megosztására és közös tapasztalatok megbeszélésére, a hatóságok részvételére és intézkedésére is szükség van.

A rendőrség szerint a közösségi médiában tett bejegyzések egyáltalán nem, vagy csak sok idő elteltével jutnak el a hatóságokhoz, amelyek hátráltatják az eredmények nyomozását és a gyors beavatkozást. A hatóságokat értesíteni kell a történtekről, mivel csak így lehet hatékony és gyors a rendőri reakció – figyelmeztet a rendőrség.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!