Súlyos büntetés

2023.10.10. 18:45

Ítélet Győrben: 16 év fegyházat kapott a férfi, aki különös kegyetlenséggel megölte polgárdi szomszédját

A Győri Ítélőtábla jogerős döntése szerint két évvel súlyosította, annak a férfinek a büntetését, aki különös kegyetlenséggel megölte idős szomszédját.

Feol.hu

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

A 45 éves vádlott tavaly június elején költözött egy általa vásárolt sorházi házrészbe, ahol közös udvarral rendelkezett a sértettel és annak unokaöccsével. A férfi az udvaron olvasott és cigarettázott, amikor a 70 éves szomszédja megkérte, hogy cserélje ki a gázpalackját. Azonban a segítségnyújtás helyett bántalmazni kezdte az idős asszonyt. A nő a földre került és segítségért kiabált, hogy elhallgattassa, a férfi egy nyél nélküli kalapácsfejjel tízszer tarkón ütötte. Ezt követően gyorskötözőt tekert az asszony nyakára és műanyag zsákot húzott a felsőtestére. Amikor észlelte, hogy a sértett még lélegzik, a gyorskötözőt tovább szorította. A férfi az élettelennek tűnő testet egy ponyvába tekerte, bálamadzaggal összekötözte, a garázsba húzta, majd háztartási hulladékkal teli zsákokkal fedte el a holttestet. A vádlott ezt követően lefürdött, átöltözött, és távozott a házból.

A nő eltűnését az unokaöccse jelentette be a rendőrségen, a hatóságok pedig még aznap megtalálták az idős hölgy holttestét. Az oxigénhiányos állapotba halt bele a nő, amelyhez a nyaki erek elszorítása vezetett. A vádlott büntetlen előéletű, beismerte és megbánta tettét. Utóbbi amiatt is kérdéses az ítélőtábla szerint, mert az eljárás során nem derült ki miért ölte meg a szomszédját.

Az elsőfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében elítélte. 14 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki, azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Győri Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatta és a vádlottat terhelő fegyházbüntetés mértékét 16 évre felemelte. A vádlott megbánása amiatt is kérdéses, mert az eljárás során nem derült ki a cselekmény elkövetésének indítéka. - olvasható a kisalfold.hu oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!