Frissen Fejérből

2023.01.17. 12:13

Akár életfogytiglant is kaphat a polgárdi tanítónőt meggyilkoló férfi

A Fejér Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak az ügyében, aki 2022. július 16-án a nyugdíjas tanítónőt agyonverte Polgárdiban.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A nyomozás adatai szerint a sértettel közös udvarban lakó férfi anélkül, hogy arra oka lett volna előbb leütötte, majd a földön fekvő sértettet egy bontókalapáccsal tízszer tarkón ütötte, a még élő, de eszméletlen sértettet megzsinegelte. A gyanúsított egy műanyagzsákot húzott a sértettre, majd a testet a garázsban egy ponyva alá rejtette. A sértett eltűnését egy rokona jelentette be, majd a rendőrök megtalálták az elrejtett holttestet. A sértett halálának közvetlen oka az oxigénhiányos állapot miatti agykárosodás. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés - alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá a motiválatlan elkövetésre figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását. A döntés végleges.

Kapcsolódó: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!