Sikeres mentőakció a Velencei-tavon

2023.09.06. 09:39

Vízirendőrök mentették ki a felborult vitorlás utasait

Kedden délután a gárdonyi vízirendőrségnek gyorsan és hatékonyan sikerült kimenteni egy felborult vitorlás hajó háromfős legénységét a Velencei-tó Nagy-tisztás területéről. A 70 év körüli kapitány vezette hajó rövid időn belül elsüllyedt, azonban a legénységnek nem esett baja.

Hajdú Marianna

Fotó: Archív / Illusztráció

A vízirendőrök megmentették egy felborult vitorlás és utasai a Velencei-tóból Szeptember 5-én, késő délután, a Velencei-tó Nagy-tisztás területéről segélyhívást a gárdonyi vízirendőrség – tudtuk meg a rendőrség közösségi oldaláról. Az egyenruhásokat egy háromtagú vitorlás csapat hívta segítségül. A hajó 70 év körüli kapitánya elmondta, hogy hajójuk felborult, majd rövid idő alatt elsüllyedt, és a legénység a vízbe esett. A rendőrök speciális vízi járművükkel a partra szállították a három budapesti hajótöröttet. Az incidens után másfél órán belül a hajót sikeresen kiemelték és a legközelebbi kikötőbe vontatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!