Börgöndi tragédia

2023.09.10. 19:17

Székesfehérvár minden segítséget felajánlott a börgöndi repülőnap sérültjeinek

Székesfehérvár polgármestere is megszólalt a börgöndi repülőnap kapcsán. A székesfehérvári önkormányzat nevében – amely támogatóként áll a rendezvény mellett – minden támogatást felajánlott.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A börgöndi repülőnap repülőgép tragédiája után Cser-Palkovics András, Székefehérvár polgármestere is együttérzését és támogatását fejezte ki közösségi oldalán. Mint közleményében írja, a„rendezvény támogatójaként önkormányzatunknak, egész városunknak és személyesen nekem is nehezen szavakba önthető fájdalom az, ami ma történt. Imáinkban, gondolatainkban a pilóták szeretteivel és a sérültekkel vagyunk. Városunk minden polgára nevében mielőbbi, teljes felépülést kívánok a sérülteknek!” Majd pedig felajánlott minden, Székesfehérvár által adható segítséget a baleset érintettjeinek. Továbbá megköszönte a mentésben résztvevők - tűzoltók, mentők, a repülőnap szervezőinek - helytállását.

A repülőnap látogatóihoz is szólt: „A sokk, a félelem, a fájdalom amit ma megtapasztaltunk, még sosem volt a börgöndi repülőnap része. Tudom, sokan most gyermekeiknek próbálják elmondani, megmagyarázni, mi történt és miért láttak ilyen szörnyűséget azon a napon, ami a pilóták és a gépmadarak csodálatáé, az örömé kellett volna, hogy legyen. Értelmet nem adhatunk a balesetnek, azonban lelki kapaszkodót talán találhatunk.” Mint fogalmazott, „Azért csodáljuk a repülőnapok aviátorait, azért tekintünk az ég felé minden repülőnapon, mert a pilóták bátorsága, gépeik röpte gyakran a lehetséges határait feszegeti, ezzel valami olyat tesznek, ami az embert hőssé emeli. Ez azonban mindig magával hozza a veszélyt és sajnos van, hogy a veszély győz. Ma Börgöndön a veszély győzött két kiváló, elismert pilótával, két nagyon bátor emberrel szemben” – írta le gondolatait a város vezetője, majd pedig részvétet nyilvánított: „Isten nyugosztalja őket!”

Kapcsolódó: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!