Frissen Fejérből

2023.09.28. 12:13

Lövöldözés a Nagyszebeni utcában – a rendőrök elfogták az elkövetőt

Úgy tudjuk, szeptember 27-én 17 óra körül már tartott a helyszínelés a székesfehérvári Nagyszebeni utcában, a Maroshegyen, ahol még este 8 óra környékén is rendőrök mozogtak. Az egységek nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: police.hu

A fenti információk olvasóinktól érkeztek még szerda este. Ezt követően a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, hogy megtudjuk: van-e valóságtartalma annak, hogy az utcában lövöldöztek, valamint, hogy a helyszínelés idejére a lakókat érinti-e bármilyen korlátozás. Választ szeptember 28-án, csütörtökön egy nyilvános közlemény formájában kaptunk, amelyben megírták: lakossági bejelentésre jelentek meg Maroshegyen. Itt csattanó hangra lettek figyelmesek, amely feltételezésük szerint légpuskából leadott lövés zaja volt.

Forrás:  Police.hu

A hangforrás felé fordulva egy, az udvaron munkálkodó férfit láttak, akit felszólítottak, hogy jöjjön ki onnan. A szomszéd ennek a kérésnek nem tett eleget, ezért a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségét kérték, akik behatoltak az ingatlan területére, és végül elfogták a férfit.

Forrás: police.hu

Az ingatlan átkutatása során a szakemberek három légpuskát, légfegyverlövedékeket és különböző típusú pirotechnikai termékeket foglaltak le. A helyszínt átvizsgálva a bejelentő házának vakolatába ékelődve és az udvaron – főként az állatok fekvőhelye körül – egyaránt lövedékeket találtak. Emellett a bejelentő azt is elmondta, hogy a lövöldözés és dobálás az utóbbi időben mindennapossá vált, és az autóját is megkárosították.

Az előállított 46 éves szomszéd bevallotta tettét: elmondta, hogy a lefoglalt légpuskával többször is a bejelentő kutyái felé lőtt, hogy megijessze őket, amikor ugatnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!