Frissen Fejérből

2023.09.09. 15:11

Földrengés Marokkóban: készenlétben a pákozdi mentőcsapat!

Fejér vármegyei logisztikai bázisáról indulna el az egyik kitüntetett magyar mentőegység, ha szükség lesz a speciálisan felkészített szakemberek és a keresőkutyák munkájára. A Rescue24 parancsnoka, Pavelcze László az augusztusi nemzeti ünnep óta immár Székesfehérvár díszpolgáraként irányítja a csapatot.

Tihanyi Tamás

Fotó: FADEL SENNA / AFP

Erős földrengés rázta meg Marokkó középső részét pénteken éjszaka, több százan meghaltak vagy megsérültek. A rabati geológiai központ arról számolt be, hogy a 7-es magnitúdójú földmozgás epicentruma a Magas-Atlasz-hegységben volt, az ősi, turistaparadicsomnak számító Marrakesh-től 71 kilométerre. A marokkói média szerint ez volt a legerősebb földrengés, amely eddig az országot sújtotta.

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 elnevezésű mentőcsapata bejelentette, hogy készenlétben áll, hogy a törökországi természeti katasztrófához hasonlóan – ahol hét túlélőt mentettek ki a romok alól – a pákozdi logisztikai központból a szükséges felszereléssel együtt a helyszínre induljon, ha a marokkói katasztrófavédelem külföldi segítséget kér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!