Kék hírek

2023.08.08. 16:05

Újabb letartóztatás egy fesztiválon történt kábítószer értékesítés miatt

A Fejér Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a lengyel állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki egy Fejér vármegyei fesztiválon kábítószert értékesített.

Feol.hu

Forrás: Pexels.com

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. augusztus 5-én ismeretlen személytől megszerzett kábítószereket tasakokba kiporciózva a fesztiválon három személynek értékesítésre kínálta fel, amelyet követően a rendőrök elfogták és intézkedés alá vonták. A ruházat és csomag átvizsgálása során tőle kokain, ketamin, MDMA, továbbá marihuána került elő ki, amelyeket a nyomozó hatóság lefoglalt.

A gyanúsított Magyarországon nem rendelkezik lakó- illetve tartózkodási hellyel. Az elkövetett cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére is figyelemmel, - amely 5 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés - megalapozottan lehet tartani attól, hogy a férfi a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, illetve elrejtőzne.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés fellebbezés hiányában végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!