Csaknem kétszáz millió forint

2023.08.11. 17:02

Pákozdnál állították meg őket: az egész raktérnyi szállítmány hamis volt (videó)

Pacsulijárat – ezzel a címmel kezdődik a bejegyzés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán, amelyben arról számolnak be: a szakembereknek nagy fogásuk volt egy alapos ellenőrzés során.

Szanyi-Nagy Judit

Illusztráció

Fotó: Dodó Ferenc / Kelet-Magyarország

Egy teherautót állítottak félre a pénzügyőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőhelyénél. Mint írták, a sofőr a bemutatott fuvarokmányok alapján ledlámpákat és különféle fém alkatrészeket szállított Barcelonába, azonban hamar kiderült: a Romániából érkezett, álcázott rakomány valójában hamis világmárkákat (Chanel, Tommy Hilfiger, Paco Rabanne, Dior stb.) rejt. Szám szerint több mint ötezer doboz parfümöt és csaknem nyolcszáz ruhát. A beszámoló szerint azt, hogy a termékek nem valódiak, a gyenge minőség és a silány csomagolás ugyancsak megerősítette. 

A kár jelentős, a csaknem kétszáz millió forint vagyoni hátrányt okozó termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, valamint az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Nézzék csak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!