Férje kezdte meg az újraélesztést

2023.08.23. 10:17

Időben érkezett a mentőhelikopter a darázscsípés miatt majdnem meghalt fehérvári nőhöz

Mivel a darázscsípések miatt összeomlott egy székesfehérvári nő légzése, a mentők telefonos utasításai alapján a párja megkezdte az újraélesztést. Szerencsére a mentők is időben érkeztek, sikerült stabilizálni a nő állapotát.

Házi Péter

Képünk illusztráció

Fotó: Illusztráció: Nagy Balázs

Több darázscsípést is elszenvedett a kertjében Székesfehérváron egy 50 év körüli nő, aki allergiás a csípésre, így egyre nehezebben kapott levegőt. Férje azonnal a mentők segítségét kérte. Amint az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán is olvasható, a tapasztalt mentésirányító rögtön több egységet, köztük mentőhelikoptert is a helyszínre riasztott. Eközben a rémült férj kocsiba ült feleségével, hogy a mentőautó számára könnyebben megközelíthető főútig vigye a beteget. "A nő légzése azonban út közben összeomlott, így szerelme a telefonos utasítások alapján azonnal megkezdte az újraélesztést, amit pillanatokon belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a gyors ellátás végül rövid időn belül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" - írta a mentőszolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!