Óvatosan! Nincs ok kapkodni!

2023.08.26. 10:58

Apa kezdődik! Egyre többen a sztrádán! (Videó)

Ha még araszolásra nem is, de torlódásra és lassú haladásra mindenképpen lehet számítani az M7-es autópálya Székesfehérvár felőli oldalán.

Kecskés Zoltán

Egyre többen indulnak a vízpartok felé!

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Már a Váli-völgyi Pihenő felhajtónál kisebb kocsisor alakult ki és egészen Székesfehérvár utánig is kitart. Nincs mit ezen csodálkozni, hiszen az idei nyár utolsó meleg hétvégéjén sokan a vízpart felé veszik az irányt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Velencei-tó vize 27, míg a Balatoné 26 fokos.

Pánikra egyelőre nincs ok, az érintett szakaszon 80-100 km per órás sebességgel roboghatunk úti célunk felé, ám gyakran hirtelen fékezésre kell számítani. Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az autópályán a jobbra tartás a fő szabály, így hiába villogunk, dudálunk az előtte lévő autósra a belső sávban, ha előtte is nagy a sor. Aki a megengedettnél lassabban halad, kérjük használja a szélső sávot, ezzel jelentősen csökkentve a torlódást!

Továbbá felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy körültekintően vezessenek, kiemelten figyelve a kocsik között előző motorosokra is, hogy mindenki épségben odaérhessen a tervezett helyszínre.

Annak aki Fehérvárról indul a Balaton felé, érdemesebb Füle felé elkerülni az autópályát.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!