Frissen Fejérből

2023.06.10. 19:39

Hamis ruhákat szállított a Pákozdnál lefülelt család

Fekete zsákokba bújtatott ruhákat fuvarozott autójában anya és fia Szlovénia felé, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai gépjárművüket ellenőrzés alá vonta.

Szanyi-Nagy Judit

Az M7-es autópálya pákozdi pihenőhelyénél vizsgálták át az autót

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldal

Az autó az M7-es autópálya melletti pákozdi pihenőhelynél állt félre, s abban az átvizsgálás során a többi között Guess, Hugo Boss, Tommy Hilfiger és Gucci márkajelzésű pólókat, tunikákat és öveket találtak. A ruhadarabokról azonban csakhamar kiderült, hogy gyenge minőségű hamisítványok: ezt a pénzügyőrök, majd később egy szakértő is megállapította – írta meg közösségi oldalán a NAV.

Az édesanya azt mondta, az összes zsák, valamint a bennük található árucikkek hozzá tartoznak, azokat ő vásárolta a családjának. A szakemberek ennek ellenére a több mint kétszáz darab hamis ruhát lefoglalták, s megállapították, hogy anya és fia ezzel a cselekedetükkel a védjegyek jogtulajdonosainak közel 4 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. Az utasnak bűncselekmény (az iparjogvédelmi jogok megsértése) miatt felelnie kell – zárta bejegyzését az adóhatóság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!