Frissen Fejérből

2023.06.27. 09:49

Az elmúlt héten 11 személy sérült meg közlekedési balesetekben Fejérben

Az elmúlt héten 11 személy sérült meg közlekedési balesetekben, melyek közül 5 esetben autós, 1 alkalommal motorkerékpáros és 3 esetben kerékpáros volt az okozó.

Forrás: police.hu

Fejér vármegyében a rendőrök az elmúlt héten összesen 60 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, közülük 9 végződött személyi sérüléssel, amely esetekben 2 fő súlyosan és 9 személy könnyebben sérült meg. Az említett balesetek legfőbb oka az elsőbbségi jog meg nem adása, a gyorshajtás, továbbá az előzési és kanyarodási szabályok megszegése volt. Egy alkalommal merült fel ittasság a baleset okozójánál - írja a police.hu.

Forrás: police.hu

Egy hét alatt 3 személyi sérüléssel járó balesetet kerékpárosok okoztak. Etyek belterületén 2023. június 25-én 13 óra 25 perckor személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. A helyszíni szemle adatai alapján egy 63 éves helyi férfi a Deák Ferenc utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződéséhez érve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva hajtott be kerékpárral a kereszteződésbe, ahol elütötte egy, a védett útvonalon szabályosan közlekedő autó. A kerékpárost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a kórházba a mentőszolgálat munkatársai. 

Felhívjuk a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy az elsőbbségi szabályokat mindig tartsák be, és győződjenek meg arról is, hogy az elsőbbséget valóban megkapták! Kizárólag megfelelő műszaki állapotú járművel, továbbá csak biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban használják a kétkerekűt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!