Érkezett lakossági bejelentés

2023.03.06. 15:22

Bírságot kapott a "rali-pilóta", aki belenyikorgott a fehérvári éjszakába

HBL

Fotó: Shutterstock

Ahogy hétfőn megírtuk: nem hagyta aludni a Horog utcaiakat egy fekete autós, aki rallyversenyzőnek képzelte magát, s vagy 20 percig rallyzott a két körforgalom között. A posztoló videója alapján mindezt igen intenzív hanghatások közepette követte el. De vajon értesítette-e valaki a hatóságokat? 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól azt kérdeztük a fenti eset kapcsán, hogy az önjelölt pilóta kitartó gumicsikorgatása önmagában szabálysértésnek minősül-e, vagy ez "csak" csendháborítás? Ilyen esetben, ha zavarja a lakókat az "abroncségetés", mit tehetnek?  Annyit előre is vetítünk: kérik a lakosságot, amennyiben hasonló jogsértéseket tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget! Válaszukat alább, változtatás nélkül közöljük:

"Tájékoztatjuk, hogy a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. március 6-án 0 óra 30 perc körül érkezett lakossági bejelentésre a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai megjelentek Székesfehérváron, a Horog utcában, majd a Palotai úton igazoltatták a szabálysértő járművezetőt. A férfival szemben a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt a járőrök helyszíni bírságot szabtak ki, és felhívták a figyelmét arra, hogy a jövőben a KRESZ 3. § (1) bekezdés c) pontjában foglaltak maradéktalanul tartsa be."  - olvasható a rendőrség feol.hu-nak küldött válaszában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!