Kék hírek

2023.02.28. 13:55

Felfüggesztett alatt újra lopott - bűnügyi felügyelet alá került

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján bűnügyi felügyelet alá került az a férfi, aki felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt újabb lopásokat követett el.

Főügyészség

Forrás: Pexels

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalember 2023. február elején egy dunaújvárosi szórakozóhelyről több mint 100.000,- Ft értékben tulajdonított el műszaki cikket, majd ezt követően egy gépkocsit is ellopott, azonban az az eljárás során lefoglalással megtérült. 

Az ügy gyanúsítottja büntetett előéletű, fiatal életkora ellenére 2020-ban három alkalommal szabtak ki vele szemben büntetést jellemzően lopás miatt, 2022-ben pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, melynek hatálya alatt követte el jelen eljárás tárgyát képező bűncselekményeket. Mivel a férfi vonatkozásában fennállt a bűnismétlés veszélye, ezért az ügyészség indokoltnak látta vele szemben kényszerintézkedés elrendelését, azonban a cselekmények csekély tárgyi súlya alapján elégségesnek mutatkozott bűnügyi felügyelet indítványozása. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, a terheltet bűnügyi felügyelet alá helyezte a mai napon, a végzést a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így az véglegessé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!