Frissen Fejérből

2023.01.25. 13:42

Fegyházbüntetést kaphat a férfi, aki késsel támadt volt párjára a fehérvári kórházban

A Fejér Vármegyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a munkahelyén akarta megölni az egészségügyi dolgozó házastársát.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: Tóth Réka

A vádirat szerint a férfi 2022. június 11-én megöléssel fenyegette meg a házastársát, majd pár nappal később egy levelet írt neki, amelyben ugyancsak megölését helyezte kilátásba, ha nem mond le a közös tulajdonukban lévő házuk fele tulajdoni részéről. A férfi 2022. augusztus 8-án megjelent a székesfehérvári kórház rendelőintézetében, ahol a válófélben lévő házastársa betegellátást végzett. 

A férfi az egyik kórterembe belépve a torkánál fogva megragadta, a falhoz szorította a nőt, fojtogatta és közölte vele, hogy meg fogja ölni. A nő megpróbált a szorításból kiszabadulni, dulakodni kezdtek, majd a sértett a földre került. A férfi mellé térdelt és a magával vitt 10,5 cm pengehosszúságú pillangókéssel a nő bordák alatti része felé szúrt. A sértett a tenyerével elhárította a szúrást, azonban a férfi a nő lábszárát is megvágta. 

A kórteremben tartózkodó egyik beteg segítségért kiáltott, így a férfi a cselekményét nem tudta véghezvinni, el akart menekülni, azonban a folyosón elfogták. A támadás következtében a sértett könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban az elkövetés módjára és a támadott testtájékra figyelemmel a súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye fennállt. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás meghosszabbítását, továbbá az elkövetéshez használt kés elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!