CO

2022.12.25. 09:36

Több életet is megmentett a szén-monoxid érzékelő Móron szenteste

Egy 4 lakásos társasházban terjedt a gyilkos gáz.

Katasztrófavédelem, feol.hu

Illusztráció

Forrás: FMH/Archív

Szenteste sem unatkoztak a tűzoltók, hiszen több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották őket. December 24-én összesen 190 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 129 esetben pedig tűzoltói beavatkozásra is szükség volt. 32 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 24 épület gyulladt ki, 97 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

December 24-én, fél nyolc körül egy móri társasház egyik lakásában szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő. A cserépkályha használatát megtiltották, az itt élő négy ember rokonokhoz ment. A Móri Tűzoltóság közösségi oldalán olvasható közlemény szerint egy földszinti lakás kéménye hibásodott meg, ez okozta a problémát. A meghibásodott kéménytől legtávolabbi lakásban volt csak CO riasztó. A móri tűzoltók mind a 4 lakásban magas értékeket mértek. Reggelre bekövetkezett volna a tragédia! 

A Katasztrófavédelem közleménye szerint karácsonykor is 2000 tűzoltó van szolgálatban és 500 jármű áll készenlétben. Riasztást követően 120 másodpercen belül elindulnak segíteni oda, ahol baj van. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy velük kelljen karácsonyozni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!