Frissen Fejérből

2022.11.08. 13:52

Targoncával ütöttek el egy férfit egy fehérvári telephelyen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a targoncavezetővel szemben, aki egy székesfehérvári cég telephelyén a munkagéppel ütött el egy férfit.

Fejér Megyei Főügyészség

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 32 éves férfi 2021. október 25-én a reggeli órákban munkavégzése során egy targoncával közlekedett a telephelyen, melynek villáján rakományt szállított.

A targoncával a speciális szabályozás szerint félig hátra fordult helyzetben tolatva kell közlekedni, ha a szállított rakománytól a vezető a haladási irányba nem lát ki.

A férfi a szabályt megszegve előremenetben közlekedett a főbejárattól az egyik üzem épülete felé az út bal oldalán úgy, hogy a magas rakománytól nem látott ki. Haladása során nem észlelte, ezáltal nekiütközött az úton parkoló teherautó mellett pakoló személyek egyikének, akit a kocsi hátsó részéhez nyomott.

A férfi bal sípcsontja a baleset következtében eltörött, így nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Székesfehérvári Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!