Frissen Fejérből

2022.09.14. 16:06

Társukat rabolták ki az utcán, majd a lopott pénzből ittak tovább

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt három férfival szemben, akik egy társukat bántalmazták, majd elvették értékeit.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A vád szerint a három férfi 2022. március 28-án késő este együtt italozott Székesfehérváron a Rákóczi úton a későbbi sértettel.

Miután a férfiak összevitatkoztak, az elkövetők egyike mellkasánál meglökte a sértettet, majd a földre került férfit mellkason rúgták, illetve pofon ütötték, és ezt követően közösen átkutatták ruházatát.

A három férfi összesen 9.500,-Ft készpénzt vett el az ittas állapotban lévő ismerősüktől, amit egy közeli padon ülve megszámoltak, majd az este folyamán abból italoztak tovább.

Ezután az elkövetők egyike önként bement a rendőrségre, és bejelentette a bűncselekményt.

Társait másnap elfogták, majd őrizetbe vették a székesfehérvári rendőrök, és az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Az ügyészség mindhárom férfival szemben vádat emelt, és a jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés mellett közügyektől eltiltás, míg társuk esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terheltek beismerik tettüket, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a vádban mértékes indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!