Frissen Fejérből

2022.09.08. 15:49

Ittasan ült volán mögé, majd egy 14 éves kislány sodort el autójával Seregélyesen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittasan vezetett, és autójával nekiment egy gyereknek, aki az úttesten közlekedett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 43 éves férfi 2022. január 20-án délután ittasan ült volán mögé, és a kocsival Seregélyesen az Ady Endre utcában közlekedett, amikor ittassága miatt áttért az út menetirány szerinti bal oldalára.

A férfi autója visszapillantó tükrével nekiütközött az úttesten gyalogosan közlekedő kiskorú lánynak, majd anélkül hajtott tovább, hogy meggyőződött volna arról, hogy a lány megsérült-e.

A 14 éves lány a baleset következtében sérülést nem szenvedett, azonban a karjában jelentkező fájdalom miatt azonnal felhívta a szüleit. A balesetet okozó férfi az ütközést követően megállás nélkül egy ismerőséhez ment, akinek megemlítette, hogy elütött egy kislányt, majd az autóval hazahajtott. A férfit később a balesetről kiértesített rendőrök otthonában vonták intézkedés alá.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Az ügyben a Székesfehérvári Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!