Frissen Fejérből

2022.06.03. 10:59

Öt éven át tárolt veszélyes hulladékot az ingatlanán egy Fejér megyei férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen lévő ingatlanán 5 éven keresztül tárolt veszélyes hulladékot.

Főügyészség

Forrás: Főügyészség

A vádirat szerint a férfi nyugdíjának kiegészítése érdekében 2017 óta folytat rendszeres hulladékgazdálkodási tevékenységet, amelynek során a mások által az utcára kihelyezett hulladékká vált tárgyakat a tulajdonosok engedélyével begyűjtötte, majd azokat az ingatlana udvarán engedély nélkül elhelyezte.
A férfi a hulladékot szétválogatta, annak egy részét az ingatlan fűtése során eltüzelte, a fémtartalmú anyagokat különböző átvevő telepeken értékesítette, míg a fennmaradó hulladékot az ingatlanán tárolta. 

A férfi 96 m3 hulladékot halmozott fel, amely háztartási hulladékok mellett tartalmazott veszélyes anyagokat is, így gépjármű elektronikai alkatrészeket, festékes vödröket, veszélyes anyagot tartalmazó csomagolási anyagokat. A vádlott veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorokat is értékesített. A férfi a veszélyes hulladékot az egyéb hulladékkal keverten helyezte el, amely miatt az teljes egészében veszélyes hulladéknak minősül.
Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!