Frissen Fejérből

2022.05.24. 13:08

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki fejszével tört volt barátnője családjára

A Székesfehérvári Járásbíróság előkészítő ülésen az ügyészség indítványa szerint börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy Fejér megyei településen fejszével tört be volt élettársa testvérének házába, ahol őt és családját fenyegette.

Főügyészség

Forrás: pexels.com

Forrás: pexels.com

A 32 éves nagyberényi férfi 2021. június 2-án a nap folyamán volt élettársa testvérét hívásaival zaklatta, hogy egykori párja holléte iránt érdeklődjön. 

Az éjszakai órákban aztán a férfi, aki a nap folyamán alkoholt és kábítószert fogyasztott, ennek hatására ittas és bódult állapotban kereste fel a sértettet lakóhelyén, és egy fanyelű fejszével betörte a ház bejárati ajtaját, majd oda bement. 

A férfi a házban lakókat azzal fenyegette, hogy megöli őket, miközben a fejszét fenyegetően feje fölé emelte. Tettével aztán önként felhagyott, majd távozott. 

Elfogását követően cselekménye miatt a bíróság a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett bűnügyi felügyelet alá helyezte. A férfi 2021. november 9-én a lábbilincsét megrongálta, annak szíját lábáról levágta, és elhagyta a lakását.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben többszörösen minősített magánlaksértés bűntette mellett többrendbeli minősített zaklatás vétsége és fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. 

A bíróság előkészítő ülésen mondta ki a férfi bűnösségét, és az ügyészi mértékes indítvány szerinti joghátrányt alkalmazott: két év hat hónapi börtönbüntetést és három évi közügyektől eltiltást szabott ki vele szemben. 

A bíróság döntése ellen a terhelt és védője enyhítésért fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!