Frissen Fejérből

2022.04.05. 10:57

Lángba borult egy lakás Fehérváron

Székesfehérváron a Lövölde lakótelepen kigyulladt egy panellakás.

S. Töttő Rita

Forrás: Olvasó

Néhány perccel ezelőtt még lángokban állt az erkély, ám a tüzet mostanra majdnem teljesen eloltották a tűzoltók. A tűz oka még ismeretlen, ahogy arról sem kaptunk még információt, hogy megsérült-e valaki. A katasztrófavédelem lezárta az utat, így a Budai és a Lövölde kereszteződésében jelenleg nem lehet lekanyarodni.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a feol.hu-nak elmondta: a Lövöldén egy kilenc emeletes ház nyolcadik emeleti lakása gyulladt ki. A tűz az erkélyen keletkezett, majd átterjedt a nappaliba. A székesfehérvári tűzoltók három gépjármű-fecskendővel és a magasból mentő létraszerrel érkeztek a helyszínre. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a tűzoltást és a mentést.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A tűzoltók először a létraszerrel, a magasból kezdték meg az oltást, közben mentek fel a tűzoltók tömlőkkel a nyolcadik emeletre gyalog. Miután összecsatlakoztatták a tömlőket, beüzemelték azokat, s ezzel egyidőben felfeszítették a lángokban álló lakás ajtaját. A lakás füsttel telítődött, semmit nem lehetett látni - árulta el a szóvivő, hozzátéve: a lakás ajtajának kinyitásakor robbant ki az ablak a nappaliban, ahol alaposan megégett minden berendezési tárgy. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a lakásban senki nem tartózkodott. 

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A tűzoltók kiérkezésére a lépcsőház lakóinak nagy része már elhagyta a házat, illetve akkor mentek ki. Éppen ezért közvetlen életmentésre nem volt szükség. Ettől függetlenül minden lakást átvizsgáltak a katasztrófavédők, különösen a kilencedik emeleti lakásokat, a füst ugyanis ezekbe a lakásokba tódult, s meg kellett bizonyosodni arról, nem rekedt-e valaki füstmérgezés miatt a lakásokban. A nyolcadik emeleti lakás lakhatatlanná égett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!