Frissen Fejérből

2022.03.10. 13:46

Kényszergyógykezelés vár az ápolókat bántalmazó székesfehérvári betegre

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja azt a szociális intézményben lakó férfit, aki többször rátámadt ápolóira és betegtársaira.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a 35 éves kóros elmeállapotú férfi évek óta egy Fejér megyei speciális intézmény lakója, ahol az elmúlt években rendszeresen agresszív magatartást tanúsított a gondozókkal, illetve a többi ápolttal szemben, továbbá az intézmény berendezésében is többször kárt tett. 

Az elkövető 2020 szeptemberében támadt rá először az egyik női gondozóra, akinek a haját tépte, és további bántalmazással fenyegette meg. Ezt követően is többször esett neki az intézmény dolgozóinak, egy alkalommal egy betegtársa nyakát szorította meg, máskor egy másik beteg fülét ragadta meg, és tépte fel.

A férfi kóros elmeállapota miatt nem büntethető, azonban tartani lehet attól, hogy a jövőben is hasonló, erőszakos bűncselekményeket követ majd el. 

Erre figyelemmel az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság mentse fel a vád alól, és rendelje el kényszergyógykezelését. 

A férfit jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!