Frissen Fejérből

2022.03.01. 13:18

Iváncsán fogta menekülőre az embercsempész, négy évre utasították ki az országból

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés, valamint közokirat hamisítás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt az algír férfit, aki 2021. december 13-án 11 afgán állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított és védője fellebbezett a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A nyomozás adatai szerint a férfi hajnalban, Domaszék környékén felvette személygépkocsijába a migránsokat azért, hogy őket Ausztriába szállítsa. A migránsok az úticéljukhoz való sikeres eljuttatásuk esetére pénzt helyeztek letétbe különböző biztosítóknál, a vádlott ezen felül a migránsoktól 50 eurót kapott fejenként. A rendőrök az embercsempészt az M8-as autópálya Pentelei hídnál ellenőrzés akarták vonni, azonban a vádlott nem állt meg, nagy sebeséggel tovább hajtott, majd Iváncsa külterületén egy földes úton kiugrott az autóból, elmenekült, azonban a rendőrök elfogták. A vádlott a rendőrségi és bírósági eljárás során valótlanul más személyként azonosította magát, hamis személyes adatokat közölt, így hozzájárult ahhoz, hogy a hatóságok hamis adatokat foglaljanak közokiratba. A Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján a férfit 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!