Frissen Fejérből

2022.02.03. 09:41

Több sebből is vérzett az a kisbusz, amelyet az M7-es autópályán kapcsoltak le a megyei rendőrök

Nem folytathatta útját a nagyberényi sofőr.

police.hu

Forrás: police.hu

Forras: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztály munkatársai 2022. február 1-jén délután az M7-es autópálya 80-as kilométerszelvényében ellenőriztek egy „P” rendszámos kisbuszt és annak vezetőjét, egy 43 éves nagyberényi lakost. Az igazoltatás során a sofőr a gépjármű eredetére vonatkozó dokumentumot nem tudott bemutatni. Az egyenruhásoknak azt mondta, hogy a járművet néhány éve Litvániában vásárolta és személyszállításra használja, azzal éppen 10 utast szállít lakóhelyükre - tájékoztat a police.hu.

 

A rendőrök ellenőrizték a férfi vezetői engedélyét, és megállapították, hogy nincs jogosultsága a jármű vezetésére. Ezt követően kívülről-belülről átvizsgálták a kisbuszt, melynek során számos hiányosságot állapítottak meg: személyszállításhoz szükséges digitális tachográffal a jármű nem volt felszerelve, a leghátsó üléssor a gépjárműben nem volt rögzítve, azt csak ideiglenesen rakták a gépkocsi hátuljába, és a biztonsági övek sem működtek rajta. A jármű indítási naplójában több helyen hibajavító festékkel történt korrigálások voltak láthatók, továbbá megállapították a járőrök azt is, hogy több mint öt hónapja nem honosították a közlekedési eszközt.

 

A rendszámokat, a hozzá tartozó indítási naplót és az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a rendőrök a helyszínen elvették. A sofőrt előállították a rendőrségre, a járművét pedig műszaki átvizsgálásra, ahol további műszaki hiányosságokat tártak fel, miszerint a jobb hátsó féklámpa, a jobb első tompított világítás és a hátsó rendszámtábla-világítás nem működött, az ablakmosó-berendezés úgyszintén, a gumik kopottak voltak, az üzemi fék nem volt megfelelő és a rögzítőfék alkalmatlan volt a jármű rögzítésére.

 

A sofőrrel szemben büntető és szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában