Frissen Fejérből

2022.02.13. 09:30

Óriási tűz ütött ki egy pusztavámi tejüzemben, mesterlövészt hívtak a gázpalackok kilövésére

A Kossuth utcában keletkezett tűz vasárnap reggel.

Katasztrófavédelem

Forrás: Rescue Press

A bejelentés szerint egy munkagép égett a telephelyen. A kiérkező móri, oroszlányi és tatabányai tűzoltók már nem csak az égő munkagéppel találták szembe magukat. A tűz átterjedt a karbantartó műhelyre, ami kb. 150-200 nm alapterületű téglaépület. A használatából fakadóan több tűz- és robbanásveszélyes anyag is volt az épületben. Többek között gázolaj, valamint oxigén- és dissous palack. A kiérkező tűzoltók kihozták az épületből az említett két palackot és megkezdték az oltást és a palackok hűtését.

 

A karbantartó műhelyben parkolt még két munkagép, sajnos ezek is szinte megsemmisültek a tűzben. A tűzoltók összesen négy habosított sugárral fékezték meg a lángokat, ami nem terjedt tovább a telepen.

A hőterhelésnek kitett 2 palackot folyamatos hűtés mellett felügyelték a tűzoltók, akik a rendőrségi mesterlövészt kértek a helyszínre.

 

A telephely vezetője szerint jelentős az anyagi kár, több tíz millió forint.

 

A tűzoltó rajok egy óra alatt fékezték meg teljesen a tüzet és elkezdték az utómunkálatokat, átvizsgálták az épületet, további izzó részek után kutatva. Késő délelőtt megérkeztek a rendőség szakemberei, akik kilőtték a két sérült palackot. A kilövést követően a tűzoltók visszahűtötték a palackokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!