Frissen Fejérből

2021.12.16. 09:57

Gyorsított eljárás során vonták felelősségre a moldovai embercsempészt, akit Csókakőnél kapcsoltak le a rendőrök

A Székesfehérvári Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 46 éves moldovai embercsempészt, aki illegális bevándorlóknak nyújtott segítséget nyugat-európai úticéljuk eléréséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A vád szerint a férfi megállapodott egy ismeretlen személlyel, hogy pénzért 11 szír  bevándorlót átfuvaroz Magyarországon. 

Az embercsempész 2021. szeptember 20-án Szeged környékén felvette autójába a bevándorlókat, akiknek egy ismeretlen személy korábban megígérte, hogy pénzért eljuttatja őket Ausztriába. 

Az elkövető utasaival az osztrák-magyar határ irányába indult, amikor Csókakő külterületén a móri rendőrök intézkedés alá vonták, így a bűncselekmény lelepleződött.

A Székesfehérvári Járásbíróság a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit gyorsított eljárás során az ügyészi indítványnak megfelelően felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és kiutasította az országból. 

A szabadságvesztés tartamát a bíróság két évben állapította meg, és annak végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette, míg a kiutasítás tartamát négy évben határozta meg.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a bűncselekmény elkövetéséhez használt autó elkobzásáról is rendelkezett. A bíróság döntése jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!