Frissen Fejérből

2021.12.15. 14:05

Felvette a hitelt, de törleszteni nem akart a Fejér megyei nő, a szüleivel vitette volna el a balhét

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt azzal a 30 éves nővel szemben, aki szüleit vádolta hamisan azzal, hogy aláírását meghamisítva a nevében igényeltek hitelt.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

A vádirat szerint a nő feljelentést tett a rendőrségen, amely során azt állította, hogy ismeretlen személy a nevében és adatainak felhasználásával 2019. december 21-én 45.000,- Ft hitelt igényelt egy pénzintézettől, amely hitelnek a törlesztését a pénzintézet tőle követeli. A vádlott feljelentése alapján nyomozás indult. A büntetőeljárás során a nő tanúkihallgatása során azzal vádolta meg hamisan szüleit, hogy ők vették fel az aláírását meghamisítva a nevében és adatainak felhasználásával a hitelt. A büntetőeljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlott maga vette fel a kölcsönt 2020. január 15-én, a hitelszerződésen az igénylő megjelölésnél szereplő aláírások a vádlottól származnak. A nő a feljelentés megtételekor annak valótlanságával tisztában volt. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben - tárgyalás mellőzésével - közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!