Frissen Fejérből

2021.10.21. 16:31

Vádat emeltek interneten folytatott hamis kereskedelemért egy dunaújvárosi nővel szemben

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, kisebb kárt okozó csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a dunaújvárosi nővel szemben, aki olyan termékeket kínált az interneten megvételre, amelyek nem voltak a birtokában, illetve olyan kölcsön folyósítását ígérte, amelyet később nem biztosított.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a terhelt 2017. októbere és 2018. februárja között rossz anyagi körülmények között élt, alacsony jövedelemmel rendelkezett, így annak kiegészítéseként kínált az interneten olyan termékeket eladásra, amelyekkel nem rendelkezett, illetve valótlanul olyan kölcsön folyósítását ígérte, amelyet kisebb kezelési költség előzetes megfizetését követően nem biztosított.

A hirdetésre jelentkezőkkel való kapcsolatfelvétel, valamint a pénzösszegek elutalása után a vádlott a sértettek számára elérhetetlenné vált, részükre sem a megrendelt termékeket nem küldte el, sem a hitelt nem folyósította, illetve arra vonatkozó szerződést sem küldött. A vádlott nyolc sértettnek összesen mintegy 85.000,- Ft kárt okozott, amely kár egyik sértett esetében sem térült meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével, közérdekű munka büntetés kiszabását, a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!