Frissen Fejérből

2021.10.26. 12:54

Fellebbezett a letartóztatás ellen a 16 éves, besnyői késelő védője

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a 16 éves férfinak a letartóztatását, aki 2021. október 23-án, nyakon, illetve deréktájon szúrta egykori barátnőjének a jelenlegi barátját, amelynek következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított éjszaka bement a nő által használt ingatlanrészbe, ahol rátámadt a 19 éves sértettre, megütötte, majd a menekülő férfi után futott, és őt a magával vitt késsel egyszer a nyakán, illetve kétszer a deréktáján megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. A sértett bejelentette a cselekményt a segélyhívón. A rendőrök a terheltet rövid időn belül elfogták.

A férfi a szúrások következtében életveszélyes sérülést szenvedett, azonban a sérülések elhelyezkedésére figyelemmel a cselekmény alkalmas volt arra, hogy a sértett életét kioltsa.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel a gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, illetve elrejtőzés veszélye, továbbá alaposan feltehető, hogy a fiatalkorú terhelt szabadlábra kerülése esetén a megkezdett bűncselekményt befejezné vagy az egykori barátnője sérelmére hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ugyanannak-a-lanynak-udvaroltak-ezert-szurta-le-rivalisa-a-19-eves-ferfit-ivancsan-video-5396003/

 

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/emberoles-buntett-kiserlete-miatt-vettek-orizetbe-a-rendorok-a-16-eves-besnyoi-fiatalt-5394479/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!