Frissen Fejérből

2021.09.28. 14:53

Téglával, ittasan támadt egy idős, fehérvári asszonyra

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettnek kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. június 11-én, Székesfehérváron egy 75 éves idős asszonyt meglökött, majd egy téglával fejen ütött.

Fejér Megyei Főügyészség

A bíróság – egyelőre nem véglegesen, de – döntött: eltiltás is szerepel a szankciók között Fotó: Stock

Fotó: shutterstock

A nyomozás adatai szerint a sértett tulajdonában álló és egyben a gyanúsított lakóhelyéül szolgáló ingatlan területén a gyanúsított előzetes szóváltást követően, ittasan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes asszonyt meglökte, amely miatt a sértett a földre esett, majd egy téglával fejen ütötte. A bántalmazás következtében a nő feje vérzett, könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban a támadott testtájékra és a bántalmazás során használt eszközre figyelemmel fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a veszélye. Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított az eljárás során a sértettet megfenyegette, fennáll a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának a veszélye, valamint a terheltet hasonló bűncselekmény miatt korábban a bíróság már elmarasztalta, így alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 30 napra elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges – tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!