Frissen Fejérből

2021.09.07. 14:03

Autót vásárolt, de nem a saját nevét írta a dokumentumra

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy tatabányai cég képviselőjének a nevében valótlan tartalmú adásvételi szerződést kötött, amely következtében a közhiteles gépjárműnyilvántartásba valótlan adatok kerültek feltüntetésre.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a terhelt meg akarta vásárolni egy férfi személygépkocsiját, amelynek során egy tatabányai cég képviselőjeként járt el valótlanul a tulajdonátruházási szerződés megkötése során. A szerződést vevőként a cég képviselőjének nevével írta alá és a cég bélyegzőjével látta el, majd a szerződést az eladó házastársa és szomszédja tanúként írták alá. A gépjármű eladójának nem volt tudomása arról, hogy a tulajdonátruházási szerződést aláíró személy nem az adott cég képviselője. A szerződést a gépjármű eladója a tulajdonjog változás átvezetése céljából 2019. szeptember 3-án a kormányablakban benyújtotta, majd 2019. szeptember 4-én a valótlan tartalmú okirat alapján a járműnyilvántartásba valótlan adatok kerültek bejegyzésre. A terhelt a cselekményével közreműködött abban, hogy a közhiteles gépjárműnyilvántartásba valótlan adatok kerüljenek feltüntetésre. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását, valamint egy korábbi ügyben alkalmazott próbára bocsátás megszüntetését indítványozta – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!