halálos buszbaleset

2021.08.17. 09:14

Összetört az M7-es busztragédiát túlélő sofőr, önmagát hibáztatja

Önmagát hibáztatja édesanyja haláláért az M7-esen történt buszbaleset sofőrjének váltótársa. K. János ugyanis azzal lepte meg az asszonyt 70. születésnapja alkalmából, hogy magával vitte őt a horvátországi kiküldetésére.

borsonline.hu

Ahogy korábban beszámoltunk róla, hogy vasárnap hajnalban Szabadbattyánnál egy Horvátországból Budapestre tartó magyar turistabusz átszakította az M7-es autópálya szalagkorlátját és egy felüljáró pillérének ütközött. A tragikus balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek. Az M1 korábbi információi szerint Veszprémbe nyolc, Siófokra tizenegy, Székesfehérvárra húsz sérültet vittek, a többieket Budapestre szállították. Hétfőn már csak egy súlyos sérültet ápoltak a veszprémi kórházban, akinek a combcsontja törött el, és az orvosok azonnal megoperálták.

A Borsnak sikerült az életben maradt, de megsérült sofőrrel néhány mondatot telefonon váltania.

– Nagyon rossz lelkiállapotban vagyok. Képtelenség a történtekről bővebben beszélnem. Folyamatosan az édesanyám jár a fejemben

– mondta a férfi, aki még mindig a szüleivel lakott. A sofőr röviddel a baleset előtt adta át a volánt a vele azonos településen élő kollégájának. M. Lászlónak esélye sem volt a túlélésre, miután a jármű vélhetően defektet kapott, majd egy hídelemnek ütközött, végül egy árokban kötött ki. Jánosnak a balesetben a lába sérült, de még így is igyekezett az utasokat menteni.

K. János édesapja megtörten, de némileg hosszabban beszélt a tragédiáról.

Soha, egyetlen éjszakát sem töltöttem külön a feleségemtől, miután összeházasodtunk. Csak akkor, ha valamiért kórházba kellett mennünk

– mondta a gyászoló férj – az asszony egy igazi társ, és egy kiváló háziasszony volt. Én nem sokat konyítok az itthoni teendőkhöz, a feleségem ezekre inkább a fiamat tanította meg. Én ahhoz szoktam, hogy a feleségem a gondoskodásért cserébe itthon kiszolgált, hogy jobban a munkámra koncentrálhassak. Amióta tudom, hogy ő nincs többé, nem telik el perc, hogy ne rá gondoljak. Most érzem csak igazán, hogy mit veszítettem – csuklott el Jancsi bácsi hangja.

További szívszorító részletek IDE kattintva olvashatók!

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/maga-ala-szoritott-tobb-szemelyt-is-egy-oldalara-borult-autobusz-az-m7-esen-szabadbattyan-tersegeben-5194145/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!