Frissen Fejérből

2021.08.03. 12:21

Letartóztatásban marad az idős apjára ittasan, húsklopfolóval támadó férfi

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki egy húsklopfolóval ittasan többször fejen ütötte idős apját.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ittasan vitába keveredett a 72 éves apjával a közösen lakott dunaújvárosi lakásukban, amelynek során a sértett a konyhaszekrényből elővett egy húsklopfolót, azonban azt a gyanúsított a kezéből kicsavarta. A terhelt a konyhai eszközzel többször az idős kora folytán a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes apja fejére sújtott, majd kezeit és lábait is megütötte. Az ütések hatására a sértett összeesett, nem tudott felkelni, azonban a fia ennek ellenére éjszakára a lakásban magára hagyta, oda csak másnap délelőtt tért vissza, amikor értesítette a mentőket.

A kórházban a sértetten életmentő orvosi beavatkozást hajtottak végre. A bántalmazás következtében a sértett fején és végtagjain több, zúzódásos sérülést és törést szenvedett, azonban a fejét ért erőbehatás jellegénél és helyénél fogva súlyosabb, életveszélyes sérülés előidézésére is alkalmas volt. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított korábban már agresszív magatartást tanúsított a sértettel szemben, fennáll a bűnismétlés reális veszélye is. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 2021. október 30-áig meghosszabbította a terhelt letartóztatását – tájékoztatott Dr. Ott István főügyész.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/husklopfoloval-tobbszor-is-fejbe-verte-72-eves-edesapjat-egy-dunaujvarosi-ferfi-5069591/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!