Frissen Fejérből

2021.08.16. 07:34

Bőven adott munkát a tűzoltóknak a vihar Fejér megyében is

Jellemzően kidőlt fák, letört faágak miatt riasztották a tűzoltókat a vasárnap esti viharral összefüggésben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő reggel az MTI-vel.

Katasztrófavédelem, police.hu, feol.hu, MTI

Az elmúlt napok felhőszakadásai, villámlásai még jelentősen ronthatják a statisztikát

Fotó: shutterstock

Mukics Dániel tájékoztatása szerint országszerte több mint 150 esethez riasztották a tűzoltókat. A vihar a legtöbb munkát Zala megyében adta, de Budapesten, Pest, Fejér és Nógrád megyében is többször riasztották a tűzoltókat. Többségében lakóházakra, garázsokra, utakra, elektromos vezetékekre dőlt veszélyes fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint délutántól ismét országszerte várhatók heves zivatarok.

Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete három fővel egész éjszaka a lakosok rendelkezésére állt. A nagy széllel és esővel érkező vihar sorra okozta a közlekedési problémákat: Velencén, a Hársfa utcában kerítésre és járdára dőlt egy fa, míg Gárdonyban, a Radnóti Miklós utcában úttestre és kábel tv vezetékre.

Egy másik kidőlt fa Pettend térségében okozott fennakadást az éjszaka, a katasztófavédelem elhárította az akadályt az úttestről. Erről korábban itt írtunk:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egy-fa-dolt-az-uttestre-pettend-tersegeben-forgalomkorlatozas-van-a-kornyeken-5196971/

Hétfőn tetőzik a hőség. A napi középhőmérséklet sok helyen alakul 26, 27, főként délen 28, 29 fok felett. A Dunántúl északi tájain kisebb eséllyel már késő délutántól, de a valószínűbb forgatókönyv szerint nagyobb számban csak késő estétől várhatók zivatarok, heves zivatarok az országban. Estétől északnyugat felől hidegfront érkezik viharossá (~60-70 km/h) fokozódó széllel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!