Frissen Fejérből

2021.07.19. 12:58

Tizenhárom évet kérnek a szexuális erőszakkal vádolt edzőnek másodfokon

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlott kiskorú fiúval akart végezni és végeztetni súlyosan szeméremsértő cselekményt, miközben fényképfelvételeket kísérelt meg készíteni.

Győri Fellebviteli Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Székesfehérvári Törvényszék a 2021. május 21. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat minősített szexuális erőszak bűntette és minősített gyermekpornográfia bűntettének kísérlete miatt halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, s végleges hatállyal minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől eltiltotta, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott utánpótlásedző, aki az általa leitatott, majd alvó fiúval akart szexuális cselekményt végezni, s erről fényképfelvételeket készíteni, majd a felébredt fiúval akart szexuális cselekményt végeztetni, ám mindezeket a sértett ellenállása meghiúsította. A másodfokú ügyészség szerint a kiszabott büntetés eltúlzottan enyhe. A kiszabható szabadságvesztés irányadó középmértéke 13 év 9 hónap. A vádlott a kiskorú bizalmával visszaélt, cselekménye következtében a sértett traumatizálódott. Mindezekre figyelemmel – és a szexuális támadásokkal szemben leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket illetően az ítélkezési gyakorlat szigorodása érdekében – a kiszabott fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés súlyosítását tartja indokoltnak és szükségesnek az ügyészség, tudtuk meg Dr. Mészáros Tamás s. k., fellebbviteli főügyésztől.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szexualis-eroszak-miatt-emeltek-vadat-egy-edzo-ellen-4181876/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/alkoholt-itatott-kiskoru-tanitvanyaval-majd-szexelni-probalt-vele-4707484/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kiskoru-gyereket-fogdosott-es-fotozott-6-evet-kaphat-az-edzo-4962760/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!