Frissen Fejérből

2021.07.06. 14:00

Kidolgozott tervvel rabolt egy ötfős banda Velencén

Öt vádlottal, köztük két fiatalkorúval tartottak előkészítő ülést jelentős értékre, fegyveresen, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás bűntettének ügyében hétfőn.

Baráth Eszter

Ítélet is született

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vádirat szerint az I. rendű vádlott pénzügyi gondjainak megoldása érdekében elhatározta, hogy az általa ismert tehetős emberek otthonaiból nagyobb összegű készpénzt és értéktárgyakat tulajdonít el. Tervébe beavatta fiatal korú ismerősét, akivel együtt a Google Maps térkép használatával kiválasztotta az elkövetés helyét, majd a tulajdonosok megfélemlítésére és az eltulajdonításra alkalmas eszközöket adott át neki.

Az I. rendű vádlott a II. rendűt a további két vádlottal megbeszélt találkozási pontra vitte, ahonnan az ügy ötödik szereplőjével indultak el Velencére.

Az V. rendű vádlott az autóban várta társait, amíg ők a lakásban alvó sértetteket felébresztették. A tulajdonosokat fegyvernek látszó gázpisztollyal fenyegették meg, hogy ha nem adják át az értékeket, meghúzzák a ravaszt. A bűncselekménnyel okozott kár közel 24 millió forint.

Ítélet is született
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az előkészítő ülésre három vádlott, köztük két fiatalkorú letartóztatásból érkezett. Az elsőrendű vádlott kivételével az ügy minden szereplője egyezséget kötött a bírósággal. Ennek lényege, hogy a megállapodásban meghatározott büntetést és a kiegészítőbüntetéseket elfogadják, a vádlottak ennél súlyosabbra nem számíthatnak, de fellebbezésnek ebben a kérdésben helye nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!