Frissen Fejérből

2021.06.16. 14:15

Fehérvári üzletből akart lopni, elfogták, majd kihallgatása után ismét lopni indult

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás vétsége és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a 37 éves férfival szemben, aki gyanúsítotti kihallgatását követően ment lopni.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2020. novemberében és decemberében egy-egy, míg 2021. január és február hónapjaiban több alkalommal különböző székesfehérvári áruházakból élelmiszert és márkás szeszes italokat lopott.

A férfit a lopások miatt a székesfehérvári rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd a rendőrségről történt távozását követő két óra elteltével egy újabb székesfehérvári áruházba ment, ahol közel 5.000,-Ft értékben egy fülhallgatót és különböző csokoládékat rejtett a ruházatába. Cselekményét a biztonsági szolgálat leleplezte.

A férfi az egyes áruházak sérelmére folytatólagos cselekményeivel 50.000,- Ft-ot el nem érő összegű kárt okozott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a kényszerintézkedés fenntartását indítványozta. A vádhatóság indítványt tett továbbá az okozott kár megtérítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!