Frissen Fejérből

2021.05.13. 07:20

Rá akarta gyújtani a házukat mozgásképtelen élettársára és annak fiára

Megkezdték a tárgyalásokat azzal az üggyel kapcsolatban, melynek során a vádlott felgyújtotta családi házukat és ezzel együtt élettársát is meg akarta ölni.

Baráth Eszter

Fotó: police.hu

Előre kitervelt, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett ember­ölés bűntette kísérletének ügyében tartottak előkészítő ülést a Székesfehérvári Törvényszéken szerdán délelőtt, ahol az ügyészség ismertette a vádirat tartalmát.

A vádirat szerint a vádlott elhatározta, hogy az élettársával közösen felújított egykori szülői házat, amelyben az elmúlt években együtt éltek, felgyújtja azzal az indokkal, hogy ha az övé nem lehet, akkor másé se legyen, és ezzel együtt pedig élettársa életét is kioltja.

Tervének megvalósításához kihasználta, hogy a sértett betegsége miatt magatehetetlenül feküdt otthonukban. A vádlott a közeli töltőállomáson benzint vásárolt, majd a ház tetőtéri részében, annak földszintjén és teraszán szétlocsolta és meggyújtotta a bejárati ajtó közelében. A lángok fellobbanását követően pedig távozott a helyszínről. Ez idő alatt a sértett mindvégig a házban feküdt, akinek életét a tüzet észlelő szomszédok mentették meg, és nekik köszönhetően sérülést sem szenvedett. Abban az esetben, ha a szomszédok nem sietnek segítségére, vagy a tüzet nem veszik észre időben, az éghető anyagok miatt keletkező mérgező gázok és a forró füst belégzésének következtében kialakuló füstmérgezés miatt a sértett életveszélyes sérülése, fulladásos halála is bekövetkezhetett volna.

A jelenleg büntető ügyszakban lévő esettel kapcsolatos tárgyalások hamarosan folytatódnak, amelynek során várhatóan több tanút is meghallgat a bíróság.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztatasban-maradhat-a-mozgaskeptelen-parjara-a-hazat-ragyujto-manyi-no-4413232/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!