Frissen Fejérből

2021.05.12. 13:51

Macsetével támadt volt élettársára, elrendelték a letartóztatását

A Székesfehérvári Járási Ügyészség zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. április 23-án és 2021. május 7- én egykori élettársát bántalmazta, valamint megöléssel fenyegette meg.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2021. április 23-án este, ittasan egykori élettársát a házánál egy bozótvágóval a kezében a megölésével fenyegette meg, majd arra kényszerítette, hogy letérdeljen és megcsókolja a cipőjét. A férfi 2021. május 7-én a sértettet ingatlanánál, az utcán kiabálva a megverésével fenyegette, amely miatt a sértett az ajtót bezárta és értesítette a rendőrséget. A gyanúsított az ajtót berúgta, bement a házba, a sértett kezéből a telefont kivette, majd fojtogatta, bántalmazta, közben a sértettet és édesanyját a megölésükkel fenyegette meg. A férfi többször megrúgta a sértettet, majd annak kilátásba helyezését követően, hogy ismét visszatér, távozott a helyszínről. A terhelt még aznap visszatért a sértett házához, fojtogatta és a nála lévő macsétével a nőt, a jelenlévő édesanyját, valamint a sértett gyermekeit a megölésükkel fenyegette meg. A sértett a bántalmazás következtében könnyű személyi sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, a vele szemben korábban kiszabott két felfüggesztett szabadságvesztés próba idejének hatálya alatt állva, röviddel szabadulását követően követte el a cselekményt, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Alaposan lehet tartani továbbá attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítené.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a

terhelt letartóztatását, a döntés ellen a terhelt és védője fellebbezett – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!