Frissen Fejérből

2021.05.20. 12:57

Embercsempészre csaptak le a Fejér megyei rendőrök az M8-ason

A rendőrök összesen 15 határsértőt tartóztattak fel az elmúlt 12 órában, valamint elfogtak egy embercsempészéssel gyanúsítható ukrán férfit is.

police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály járőrei – az NNI Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. május 19-én reggel az M8-as sztráda dunavecsei szakaszán megállítottak egy bolgár rendszámú autót. A sofőr az igazoltatás alól megpróbálta kivonni magát és elszaladt, ám a rendőrök pillanatokon belül elfogták. A járműben nem csak a hátsó üléseken, hanem a csomagtartóban is utaztak: összesen kilenc, magát szír állampolgárnak valló külföldit tartóztattak fel a Fejér megyei főkapitányság munkatársai. Őket – mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – meghallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

A 26 éves ukrán állampolgárságú sofőrt előállították, és embercsempészés bűntettének elkövetése miatt kihallgatták, mivel a gyanú szerint a migránsokat Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akarta vinni.

A férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!