Frissen Fejérből

2021.05.03. 15:52

Csak a pénzre hajtott az internetes csaló, tíz embert károsított meg

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki interneten tűzifát hirdetett megvételre, azonban a vételár átutalását követően a megrendelőknek a terméket nem szállította le és az átutalt pénzt sem adta vissza.

Fejér Megyei Főügyészség

Legyünk résen az internetes adásvétel esetén!

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vádirat szerint a nő 2014-ben hirdetett az interneten, azonban nem állt szándékában a megrendelőknek a megrendelt tűzifát átadni, a vevők pénzét akarta megszerezni. A vádlottól összesen 10 sértett rendelt tűzifát, azonban a megrendelők által történt vételár utalást követően a tűzifát nem bocsátotta a rendelkezésükre, illetve az átutalt pénzt sem adta vissza. A vádlott az egyes sértetteknek 30.000,- és 155.000,- Ft közötti kárt okozott. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!