Frissen Fejérből

2021.05.21. 14:00

Benzinnel locsolt és gyújtott a fehérvári nő – Bíróság elé került végre az ügy

Tanúk meghallgatásával folytatódott csütörtökön, a Székesfehérvári Törvényszéken az az emberölési kísérlet ügyében tartott tárgyalás, amelyet februárban – a vírushelyzet miatt többször is – elnapoltak.

V. Varga József

A gyanúsított a vád szerint két sértettre támadt rá

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vád szerint a gyanúsított 2019. szeptember 22-én a dél­előtti órákban több társával megjelent egy fehérvári üzletközpont előtti téren, ahol a saját családja és egy másik család között korábban kialakult nézeteltérést kívántak rendezni.

A téren mindkét család részéről több, felfokozott hangulatú személy volt jelen, és szóváltás alakult ki közöttük, amely aztán tettlegességig fokozódott. A gyanúsított ekkor műanyag flakonból motorbenzint tartalmazó folyadékot locsolt a térkőre, majd azt öngyújtóval meggyújtotta. Ezt követően a nő a dulakodókhoz lépett, többször azt kiabálta, hogy „Felgyújtlak, meghalsz!”, miközben az egyik sértettet leöntötte a folyadékkal, mire a sértett hátralépve eltávolodott a csoporttól.

A gyanúsított a vád szerint két sértettre támadt rá
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezután a gyanúsított a földön fekvő másik sértett ruházatára öntött a folyadékból, és öngyújtóval fel akarta gyújtani. A sértett az öngyújtót kiverte a kezéből, majd lefogta a vádlottat, aki ezt követően már nem próbálkozott cselekménye befejezésével, de a helyszínre érkező rendőrök jelenlétében is indulatoskodott. A bíró hat tanút hallgatott meg csütörtökön, a tárgyalás folytatódik.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!