Frissen Fejérből

2021.04.23. 15:15

Közel két tonnával volt nehezebb a rakomány, mint a megengedett

Túlsúlyos járművekkel közlekedő sofőröket szűrtek ki a forgalomból a rendőrök.

police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Székesfehérvár Autópálya Alosztályának munkatársai 2021. április 22-én reggel, a 7-es számú főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán ellenőriztek egy teherautót, amire a megengedettnél több rakományt raktak, és annak megfelelő szállítási feltételéről nem gondoskodtak. Ugyan ezen a napon, nem sokkal később, szintén a 7-es számú főúton, Szabadbattyán belterületén figyeltek fel a járőrök egy tehergépkocsira, amely szemmel jól látható módon is a megengedettnél nagyobb tömeggel közlekedett. Az egyenruhások mindkét járművezetőt megállították, és ellenőrzés alá vonták. A tengelysúlymérést követően kiderült, hogy az egyik jármű rakománya közel 1200 kilogrammal, míg a másik jármű súlya 1700 kilogrammal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget. A rendőrök mindkét esetben a jogsértő sofőrök ellen szabálysértési feljelentést tettek – tájékoztatott honlapján a rendőrség.

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető sofőrök kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!